Ikä ei ole hidaste – ylläpidä hyvää elämänlaatua

Oikeita valintoja hyvinvointisi parantamiseksi

 

Iän karttuessa jokainen meistä kokee kehossaan väistämättömiä muutoksia. Lihasvoima ja lihasmassan määrä alkavat vähentymään, kehon tasapainoerot korostuvat, sekä terveydelle haitallisen viskeraalisen rasvan määrä saattaa lisääntyä ja yleinen ravitsemustila heikentyä.

 

Bodymajan kehonkoostumusmittauksella näet tarkasti muutokset kehossasi ja pystyt jo hyvissä ajoin reagoimaan niihin. Kattavan ja yksityiskohtaisen mittausraportin avulla osaat tehdä oikeita valintoja, joilla varmistat toimintakykysi ja hyvän elämänlaadun säilymisen mahdollisimman pitkään.

 

Bodymajan kehonkoostumusmittaukset tehdään patentoituun teknologiaan perustuvilla InBody 770 -laitteilla, jotka tarjoavat niin laadultaan kuin laajuudeltaan premium-tason mittauksen sekä luotettavat ja yksilölliset tulokset. Bioimpendanssimentelmään (BIA) perustuva InBody-mittaus raportoi yksilöllisestä ravitsemustilasta ja henkilön terveydentilasta tarkkuudella, joka ei muilla menetelmillä ole mahdollista.

 

Lue alta lisää, miten voit hyödyntää kehonkoostumusmittausta hyvinvointisi parantamiseen.

Näin hyödynnät kehonkoostumusmittausta 

 

Bodymajan kehonkoostumusmittaus antaa jokaisesta mittauksesta samanlaisen, helppolukuisen raportin, jossa käydään läpi mittaustulokset kattavine selityksineen. Raportti sisältää selkeät graafit jokaisesta arvosta ja niiden kehityksestä sekä tulosten tulkintaohjeet, jotta sinun on helppo hyödyntää saamaasi tietoa. Kaikki raportit tallentuvat Oma Body –tilillesi, jossa voit myös seurata terveydentilasi kehitystä.  

Iän karttuessa kannattaa kiinnittää huomiota etenkin näihin arvoihin: 

 

Kokonaispisteet

Tulos kertoo InBody-pistemääräsi asteikolla 1–100. Pistemäärä kuvaa kehosi rakennetta ja vahvuutta. Tulokseen vaikuttavat lihas- ja rasvamassat suhteessa niiden tavoitearvoihin. Mitä vahvempi ja tasapainoisempi kehon koostumus, sitä suurempi pistemäärä. Normaalialueena pidetään 70–90 välillä olevia tuloksia.

 

Kehonkoostumus

Tämä Oma Body -raportin osio kertoo tarkasti, mistä mitattu painosi koostuu. Kokonaispainon lisäksi saat tietää kuinka paljon kehossasi on lihasta ja rasvamassaa sekä miten ne jakautuvat, haitallista viskeraalirasvaa, sekä vettä, proteiineja ja mineraaleja.

 

Lihastasapaino

Lihastasapaino-osuudessa kuvataan rasvatonta massaa viidessä eri kehon osassa. Rasvaton massa koostuu lihaksista, luista, vedestä ja muista kudoksista, ja sen jakautumista eri kehon osiin voidaan käyttää apuna arvioimaan lihastasapainoa. Lihastasapaino tarkoittaa sitä, että eri lihasryhmät ovat keskenään sopusoinnussa niin voimakkuuden kuin liikkuvuudenkin suhteen: lihastasapainon erot voivat vaikuttaa kehon toimintaan sekä aiheuttaa kipua tai jumeja. Analyysin avulla voidaan tunnistaa mahdolliset puolierot tai epäsuhdat ylä- ja alavartalon välillä, mikä auttaa optimoimaan harjoitusohjelmia ja ehkäisemään loukkaantumisia.

 

Lihas-rasvadiagnoosi

Lihas-rasvadiagnoosi on hyvä mittari kehonkoostumuksen muutosten seurantaan. Painon lisäksi näet lihas- ja rasvamassan määrän kiloina. Lisäksi näet kuinka paljon tulos eroaa normaalista.

 

Viskeraalirasva

Viskeraalirasva (paremmin tunnettu sisäelinrasvana) tarkoittaa sisäelinten ympärille kertyneen rasvan määrää. Viskeraalirasva on yksi parhaista elintapoja kuvaavista muuttujista ja terveyden kannalta raportin tärkein seurattava asia. Korkealla viskeraalisen rasvan määrällä on yhteys diabetekseen, metaboliseen oireyhtymään sekä moniin muihin elintapasairauksien syntyyn. Terveellisiin rajoihin luokiteltu määrä on alle 100cm2.

 

Vyötärö-lantiosuhde

Vyötärö-lantiosuhde vertaa vyötärön ympärysmittaa lantion ympärysmittaan. Korkea luku on selkeä ilmaus siitä, että vatsanseudulle on kertynyt liiallista rasvaa. Ylimääräinen rasva on aina terveysriski, ja erityisesti keskivartalolihavuus lisää alttiutta monenlaisille sairauksille.

 

Ravitsemustilan arviointi

Ravitsemustilan arviointi kertoo, antavatko proteiinin, mineraalien tai rasvan määrät kehossa viitteitä aliravitsemuksesta vai ovatko määrät normaaleja. Rasvan kohdalla määrä voi olla myös liiallinen.

 

Kehon vaihekulma

Vaihekulma kertoo solujen terveydestä ja ravitsemustilasta. Pieni vaihekulma on merkki heikentyneestä solurakenteesta, esim. aliravitsemuksen tai tulehdustilan vuoksi. Muuttujaa käytetään erityisesti sairaalakäytössä yleistilan seurantaan ja todentamaan ravitsemusterapian ja hoitojen vaikuttavuutta. Terveen henkilön normaaliin vaihekulmaan on useita vaikuttavia tekijöitä, mm. henkilön koko, sukupuoli ja ikä.

 

Laaja verenpaine ja puristusvoima*

Bodymajan kehonkoostumusmittauksen yhteydessä sinulla on mahdollisuus myös laajaan verenpaineen ja puristusvoiman mittaukseen. Verenpaineen mittaus on tärkeä ennakoivan terveydenhuollon toimenpide, joka auttaa arvioimaan sydän- ja verisuoniterveyttäsi. Verenpaineen lisäksi mittaamme myös keskimääräisen valtimopaineen (M.A.P.), sykkeen sekä sydämen kuormitusta ja hapenkulutusta (RPP). Puristusvoiman mittaus antaa arvokasta tietoa erityisesti käsien ja ylävartalon lihasvoimasta, mutta se heijastaa myös yleistä lihaskuntoa ja toimintakykyä.

 

*Laaja verenpaine ja puristusvoiman mittaus sisältyy ainoastaan premium-jäsenyyteen, muihin mittauspaketteihin ostettavissa lisäpalveluna.

Anna meidän auttaa sinua

 

Bodymajan premium-mittausten avulla näet nopeasti ikääntymisen vaikutukset kehossasi, minkä ansiosta pystyt tekemään oikeita valintoja terveytesi ja hyvän elämänlaadun ylläpitämiseksi.

 

Bodymajan kehonkoostumusmittauspisteet sijaitsevat useissa eri kauppakeskuksissa ympäri Suomen, eikä mittaukseen tarvitse varata aikaa, joten voit poiketa nopeaan mittaukseen helposti vaikkapa kauppareissun yhteydessä.

 

Helppolukuinen mittausraportti sisältää tulokset sekä lukuina, graafeina että sanallisesti avattuna. Tekoäly luo sinulle myös lyhyitä selitteitä helpottamaan tuloksiesi tulkintaa. Mittausraportit tallentuvat Oma Body –tilillesi, jossa voit koska tahansa tarkastella raporttiasi sekä seurata muutoksia kehossasi: raportissasi näkyy aina myös edellisen mittauskäynnin tulos ja mittaustulosten ero prosentuaalisesti.

 

Kaikkein helpointa – ja edullisinta – on ostaa rajaton mittauspaketti, jolloin voit käydä kehonkoostumusmittauksessa milloin tahansa. Premium-jäsenyytemme sisältää lisäksi verenpaine- ja puristusvoimamittaukset, jotka kertovat paljon terveydentilastasi ja auttavat sinua ehkäisemään terveysongelmia.