Treenaa tehokkaammin – näe treenisi todellinen vaikutus

Loistava työkalu aktiiviliikkujalle 

 

Olitpa vapaa-ajan kuntoilija tai tavoitteellinen huippu-urheilija, InBody-mittauksen tulisi kuulua jokaisen aktiiviliikkujan rutiineihin. Säännöllinen kehonkoostumusmittaus auttaa sinua muun muassa: 

  • Tehostamaan harjoitteluasi  
  • Saavuttamaan tavoitteesi nopeammin 
  • Keskittymään oikeisiin asioihin 
  • Seuraamaan tarkasti harjoittelusi vaikutuksia 
  • Vähentämään epätasapainoa kehossasi 
  • Välttämään loukkaantumisia 
  • Edistämään hyvinvointiasi 

InBody-mittaus tarjoaa sinulle laajan ja yksityiskohtaisen näkemyksen kehosi koostumukseen ja terveydentilaan. Tavoittelit sitten suurempaa lihasmassaa, pienempää rasvaprosenttia, parempaa lihaksiston tasapainoa tai kokonaisvaltaista hyvinvointia ja parempaa toimintakykyä, pystyt seuraamaan harjoittelusi vaikutuksia kattavasti lyhyelläkin aikavälillä – ja näin suunnittelemaan oikeanlaisia harjoitteita tarkkaan dataan perustuen. 

 

Bodymajan kehonkoostumusmittaukset tehdään patentoituun teknologiaan perustuvilla InBody 770 -laitteilla, jotka tarjoavat niin laadultaan kuin laajuudeltaan premium-tason mittauksen ja luotettavat, yksilöllisiin arvoihisi perustuvat tulokset. Tarkka raporttimme on myös pitkäjänteisessä ammattikäytössä erittäin hyvä ja tehokas tapa seurata avainlukuja. 

Näin hyödynnät kehonkoostumusmittausta treenaamisen tukena

 

Bodymajan kehonkoostumusmittaus antaa jokaisesta mittauksesta samanlaisen, helppolukuisen raportin, jossa käydään läpi mittaustulokset kattavine selityksineen. Raportti sisältää selkeät graafit jokaisesta arvosta ja niiden kehityksestä sekä tulosten tulkintaohjeet, jotta sinun on helppo hyödyntää saamaasi tietoa. Kaikki raportit tallentuvat Oma Body –tilillesi, jossa voit myös seurata edistymistäsi.

 

Aktiivisen treenaajan kannattaa kiinnittää huomiota etenkin näihin arvoihin:

 

Kokonaispisteet

Raportti kertoo InBody-pistemääräsi asteikolla 1–100. Pistemäärä kuvaa kehosi rakennetta ja vahvuutta. Tulokseen vaikuttavat lihas- ja rasvamassat suhteessa niiden tavoitearvoihin. Mitä vahvempi ja tasapainoisempi kehon koostumus sitä suurempi pistemäärä. Normaalialueena pidetään 70–90 välillä olevia tuloksia.

 

Kehonkoostumus

Tämä Oma Body -raportin osio kertoo tarkasti, mistä mitattu painosi koostuu. Kokonaispainon lisäksi saat tietää kuinka paljon kehossasi on lihasta ja rasvamassaa sekä miten ne jakautuvat, haitallista viskeraalirasvaa, sekä vettä, proteiineja ja mineraaleja.

 

Lihas-rasvadiagnoosi

Lihas-rasvadiagnoosi on hyvä mittari kehonkoostumuksen muutosten seurantaan. Painon lisäksi näet lihas- ja rasvamassan määrän kiloina. Lisäksi näet kuinka paljon tulos eroaa normaalista.

 

Rasvaprosentti ja BMI / FMI

Rasvaprosentti kertoo kuinka monta prosenttia kehosi painosta on rasvaa. Tavoitearvo miehillä 10–20%, naisilla 18–28%. BMI antaa yleiskuvan kehon painosta suhteessa pituuteen ja auttaa arvioimaan, onko henkilö alipainoinen, normaalipainoinen vai ylipainoinen. FMI puolestaan kertoo tarkemmin kehon rasvamassan suhteessa pituuteen, mikä antaa paremman kuvan todellisesta kehonkoostumuksesta. FMI on erityisen hyödyllinen, koska se erottaa rasvan ja lihaksen, joten se sopii paremmin arvioimaan terveyttä, erityisesti henkilöillä, joilla on paljon lihasmassaa tai vähän rasvaa.

 

Lihastasapaino

Lihastasapaino-osuudessa kuvataan rasvatonta massaa viidessä eri kehon osassa. Rasvaton massa koostuu lihaksista, luista, vedestä ja muista kudoksista, ja sen jakautumista eri kehon osiin voidaan käyttää apuna arvioimaan lihastasapainoa. Lihastasapaino tarkoittaa sitä, että eri lihasryhmät ovat keskenään sopusoinnussa niin voimakkuuden kuin liikkuvuudenkin suhteen: lihastasapainon erot voivat vaikuttaa kehon toimintaan sekä aiheuttaa kipua tai jumeja. Analyysin avulla voidaan tunnistaa mahdolliset puolierot tai epäsuhdat ylä- ja alavartalon välillä, mikä auttaa optimoimaan harjoitusohjelmia ja ehkäisemään loukkaantumisia.

 

Ravitsemustilan arviointi

Ravitsemustilan arviointi kertoo, antavatko proteiinin, mineraalien tai rasvan määrät kehossa viitteitä aliravitsemuksesta vai ovatko määrät normaaleja. Rasvan kohdalla määrä voi olla myös liiallinen.

 

Tutkimusparametrit

Tutkimusparametreillä saat paljon hyödyllistä tietoa omasta kehostasi. Mitattavat parametrit ovat: solunsisäinen vesi (ICW), solunulkoinen vesi (ECW), perusaineenvaihdunta, suositeltava kalorinsaanti, luun mineraalimassa, kehon solumassa ja rasvamassaindeksi (FMI).

 

Laaja verenpaine ja puristusvoima*

Bodymajan kehonkoostumusmittauksen yhteydessä sinulla on mahdollisuus myös laajaan verenpaineen ja puristusvoiman mittaukseen. Verenpaineen mittaus on tärkeä ennakoivan terveydenhuollon toimenpide, joka auttaa arvioimaan sydän- ja verisuoniterveyttäsi. Verenpaineen lisäksi mittaamme myös keskimääräisen valtimopaineen (M.A.P.), sykkeen sekä sydämen kuormitusta ja hapenkulutusta (RPP). Puristusvoiman mittaus antaa arvokasta tietoa erityisesti käsien ja ylävartalon lihasvoimasta, mutta se heijastaa myös yleistä lihaskuntoa ja toimintakykyä.

 

*Laaja verenpaine ja puristusvoiman mittaus sisältyy ainoastaan premium-jäsenyyteen, muihin mittauspaketteihin ostettavissa lisäpalveluna.

Anna meidän auttaa sinua 

 

Treenasit sitten tavoitteellisesti tai rennommalla otteella, säännöllinen seuranta auttaa tekemään oikeita valintoja ja tehostamaan harjoittelusi vaikutuksia. 

 

Bodymajan kehonkoostumusmittauspisteet sijaitsevat useissa eri kauppakeskuksissa ympäri Suomen, eikä mittaukseen tarvitse varata aikaa kuin omasta kalenterista, joten voit poiketa nopeaan mittaukseen helposti vaikkapa kauppareissun yhteydessä. 

 

Kaikkein helpointa – ja edullisinta – on ostaa rajaton mittauspaketti, jolloin voit käydä kehonkoostumusmittauksessa milloin tahansa. Premium-jäsenyytemme sisältää lisäksi verenpaine- ja puristusvoimamittaukset, joten saat syväluotaavan katsauksen kehonkoostumuksen lisäksi myös sen terveydentilaan.  

 

Meillä et joudu sitoutumaan kuntosalijäsenyyksiin tai maksamaan tulosten tulkinta-avusta – voit käydä mittauksissa itsenäisesti ja helppolukuisen raporttimme ansiosta myös tulosten tulkinta onnistuu keneltä tahansa.